Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

RANDY PAUSCH: THE LAST LECTURE...


Ο Randy Pausch, πατέρας τριών παιδιών, καθηγητής στο Carnegie Mellon, με άσχημη διάγνωση (μεταστατικός καρκίνος στο πάγκρεας) και ακόμα πιο άσχημη πρόγνωση (πέρυσι τον Αύγουστο είχε maximum εξάμηνο - κι όμως είναι ακόμα εδώ!), ένας απίστευτος τύπος, τον περασμένο Σεπτέμβρη συμμετείχε ως ομιλητής στον κύκλο διαλέξεων του CM, Journeys (όπου οι ακαδημαϊκοί του CM μοιράζονται τις σκέψεις, τους ανα-στοχασμούς και τα μαθήματα ζωής που πήραν κι έδωσαν κατά τη διάρκεια της προσωπικής και επαγγελματικής τους πορείας).
Η Τελευταία Διάλεξη του Randy Pausch αφορά όσα θα ήθελε να μοιραστεί μαζί μας ο ομιλητής αν αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία να μιλήσει δημοσίως!! Έγινε δε τρελό hit, με εκατομμύρια θεάσεις στο youtube, αναπαραγωγή στην Oprah, έκδοση σε βιβλίο, αφιέρωμα στο ABC κλπ. Και το άξιζε.

Ένας δημιουργικότατος άνθρωπος, που γνωρίζει πως δεν θα δει τα παιδιά του να μεγαλώνουν μας δίνει συμβουλές για το πως να πραγματοποιήσουμε ακόμα και τα πιο άγριά μας όνειρα και μας υπενθυμίζει πως καμιά φορά είναι καλό τα όνειρά μας να είναι μνημειώδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου